25 Aralık 2014 Perşembe

Noel TV

"Buradan herkese ama herkese. İster mübarek Noel bayramını kutlasın, ister kutlamasın. İster yurt içinde olsun, ister yurt dışında. Yurt dışındaysa, Noel'i kutlamak için gidecek bir Erasmus ve ya benzeri öğrenci değişim programı Hıristiyan ailesi ister olsun, ister olmasın. Yurtdışında edindiği arkadaşları tarafından aile yemeklerine ister davet edilmiş olsun, ister olmasın. Yurt içindeyse, ister Hıristiyan olsun, ister olmasın. İşte heerkese ama heeeeerkese buradan kocaman kocaman öpücüklerimi, en içten dileklerimi ve sevgilerimi bu mübarek günde yolluyorum."
Bu kısmın, sunucu tarafından Seda Sayan'ın o iğrenç öpücükleri gibi sulandırıldığını hayal edebilirsiniz. Neyse, nerede kalmıştık? Heh!
"Ekran başından ayrılmayın. Reklamlardan sonra Mübarek Noel Loto'nun çekilişiyle yine sizlerle olacağız. Bu haftanın ve bu yılın son programını da sizlerle beraber geride bıraktık. İnşallah ve inşallah Tanrım bana sizlerle daha nice programlar nasip eder. (Konuklar: Amin, amin!) Bu bacınız sizleri çok ama çok seviyor. Hoşçakalıııııın, esenlikle kalın! Seneye görüşmek dileğiyle!"
"Reklamlaaaaaar."
Reklam 1:
"Noel'i yurtdışında kutlamak isteyip de gidemiyor musunuz? Tam size göre kampanyamız var"
İhtiyacım yok lan bu ürüne benim, zaten yurtdışındayım. Yaradan bana Noel bayramını 4 sene yurtdışında, 18 sene yurtiçinde geçirmeyi bağışlamış çok şükür.
Reklam 2:
"Noel'i, Hıristiyan örf ve adetlerine göre birebir uygulayan ve Hıristiyan Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yöntemleri tescillenmiş bir Hıristiyan ailesiyle geçirmek ister miydiniz?"
Yok, yok. Bir daha almayayım bundan. Bundan üç sene önce geçirmiştim de ne olmuştu? Memnun kalmadık işte, otuz gün içinde de geri iade ettik.
Reklam 3:
"Hala Iphone almadınız mı? Peki, Noel bayramını yalnız geçirirken ve ya toplu taşıma araçlarında yabancıların "Ah, zavallı. Noel'i geçirecek ailesi yok herhalde" bakışları altında ezilirken ne yapacaksınız?"
Şükür Rabbim, bunu almışız ya lan. Çok kaliteli bir ürün maşallah. Tanıdık, tanımadık herkesi de Iphone'lu yaptık. Iphone elcisiyim sanki mübarek. Ama Iphone'a kızmam, helal olsun onlara valla. Sizin reklamınızı izlerim kardeşim!! Hem güzel de yapıyorsunuz. Helal olsun size. Bravo.

Sonra bir-iki saniyelik karanlık ekran...

Heh, bitti herhalde reklamlar. Göt cebimden kuponumu da çıkarayım bari. Çekiliş kuponunu biraz da dizimde ütüleyeyim. Kırış kırış olmuş yahu. Reklamlar da kafamı iyi ütülediler mübarek. Oh, şükür kurtulduk.
"Bu haftanın programı..."
Laaan, sen nereden çıktın? Başlatma lan programından şimdi...
"Sör Vay Tir yılbaşı özel yarin saat 21:30'da. Sakın kaçırmayın. Mutlu seyirler"
Yine siyah ekran. Simdi başlayacak galiba. Of, heyecanlandım.
"Reklamlaaar."
 Hoppalaaaaa, yine mi reklamlar çıktı?
Direk mute'e basıp, içimden otuza kadar sayacağım. Bu ne kardeşim ya?
...30
"Evet, sayın seyirciler. Noel Özel çekilişiyle tekrar birlikteyiz. Ödül, bildiğiniz gibi, 8 haneli bir hiç. Ödülün kazananları kazandıkları miktarları Irish Pub bayilerinden temin edebilirler."
Heh, sonunda çekiliş başlayabildi. Bi' dakika...Bu sene topçu kızların neden hepsi başı örtülüler? Gecen sene yine aralarında mini etek falan giyenler vardı. Cumhuriyet elden gidiyor, elden! Biz hala uyuyalım. Ah, simdi Atam'in kemikleri sızlıyordur kesin. Bayramlık ağzımı açtırmayın benim. Tövbe tövbe. Neyse, şanslı numaralar geliyor.
"Evet, şanslı numaraları açıklıyoruuuuuum sayın seyirciler."
Neden şanslı numaraları söyleyen her sunucu, kelime içindeki her ünlü harfi gereğinden fazla yuvarlamak zorundadır? Özellikle, "u"ları.
"Evet, değerli izleyenler, bu haftanın şanslı nuuumaralarını açıklıyoruuuuuum ":
"Evet, sırayla: 97, 3735, 6246, 7830, 11133, 11743"

"şook şoook şook sayın seyirciler. Son dakika gelişmelerini aktarıyoruz sizlere"

N'oluyor lan? Noel Özel çekilişi nereye gitti?

"Bremen'de Noel yemeğine yetişmek için aşırı hız yapan iki otomobil kaza yaptı. Gelişmeleri bize Alpa Gun Bremen'den aktarıyor."
"Merhaba, Türkei. Öncelikle mutlu Weihnachten. Und dann gördüğünüz gibi iki Auto birbirine girdi, ja? Olayda iki aile nasıl derler getötet oldu işte, jaa."
"Göt mü oldular sayın Alpa Gun? Anlamadım."
"Ach, Enschuldigung, yani özür dilerim. Öldüler öldüler Türkçesi"
"Peki sayın Alpa Gun. Teşekkürler"
"Ja, ben teşekkür ederim. Danke. Yine frohe Weihnachten diliyorum herkese, yani şey mutlu Noeller."

Hay, yazık ya. Ulan, bari Loto programı bittikten sonra verseydiniz şu son dakika gelişmesini. Ne acelesi vardı morallerimizin içine bi' kat daha sıçmanıza. Ben sizin mutlu Noel'ler deyişinize... Neyse...
"Evet, sayın seyirciler. Bu kısa Son Dakika Haberi için sizlerden özür diliyoruz. Ama tekrardan beraberiz. Önemli olan da bu. Hemen, zaman kaybetmeden sizlere şanslı numaraları söylemeye devam ediyoruuuuuum. Evet, kalan numaralar: 14056, 16260, 17791, veeeee 182102".
Hay, ben senin taaa. Yine bi' sik tutmadı. Gidemedik yine Noel'i kutlamak için Irish Pub'a. Gidecek bi' yer de yok simdi. Yine evdeyiz. Kapa TV'yi, kapa ya.

"Esenlikle kalın sayın seyirciler ve herkese tekrardan Mutlu Noeller."

Ohooo, siz de yani numaraları verin hemen kaçın. Yemekleri bitirdikten sonra kaçan misafirler gibi. O kadar sabırsızlıkla TV başında oturmuş, programın başlamasına kadar kaç tane beyin hücremi reklamlara kaptırmışım, sonra gel gördüğümüz muameleye bak. Yuh.

**
Simdi böyle çekiliş numaraları hiç olur mu diyorsunuz? Herhalde olmaz ya da ola da bilir. Bilmiyorum. Bu numaralar neyin nesi diye soracaksanız, onu da bilmiyorum. Telefonda gerekli, gereksiz aldığım notları okuyup nostalji yapayım derken karşılaştım. Ne olduklarını da daha çözemedim. İnşallah, gizli şifre mifre gibi şeyler değillerdir de sonra kendi kendimi yakmış olmayayım diyorum. O değil de, aralarında sayısal loto oynarken falan kullanılabilecek numaralar var gibi duruyor. şöyle bi' kestirdim o numaraları gözüme. Bu numaralarla loto oynayıp loto tutarsa eğer, şimdiden söyleyeyim tanımam herhalde hiçbirinizi. Bu arada, Almanya'da da toplu Noel tebrik SMS mesajı atma geleneği var ama bizde olan mani kavramından haberleri yok Almanların. Bu alandaki boşluğa öncülük etmek adına sizlerle kendi yazdığım bir Noel manisini paylaşmak istiyorum:

"Noel geldi hoş geldi
Noel baba bize boş geldi
Bu şaraplar pek hoş
Evimize sarhoş geldi"

Hem Türkiye'de neden Noel'in yılbaşında kutlanıldığı zannedilir? Bence olayın hikayesi söyle olmalı:

Efendim o gün, günlerden 31 Aralık, sene 1955.  Yılbaşını İstanbul'da kutlamak için gelmiş turist bir kadın, 'Hayır'ullah abi tarafından taciz edilir. Kadın, yari İngilizce yari Türkçeyle "No El! No El!" yani bana dokunma deyip kendini kurtarmaya çalışmıştır. Ama Hayır'ullah abi, 'No'nun İngilizcede hayır olduğunu nereden bilsin! Tek anladığı kadının Noel dediğidir. Sonra aklı başına düşen Hayır'ullah Abi, kadının "bugün Noel ondan olmaz!" dediğini varsayıp sinsice arka saflara doğru çaktırmadan geçmiştir. Hayır'ullah abi elleyecek başka birilerini bulmuştur yine de, ama o günden sonra Hayır'ullah Abi'nin hayatı tümüyle değişmiştir. Çünkü, genellikle Yunanlıları ve ya Ermenileri kutlarken gördüğü Noel Bayramı aslında yılbaşındaymış. Vay sen. Bak bizim Yunanlılara! Bak bizim Ermenilere! Demek bize yine ihanet etmişler! Şuradaki Yunan bakkalı hala duruyor olsaydı, gidip de hesabini sorardı...Neyse, Allah'tan temizlemişiz ülkeyi bunlardan diye düşündü Hayır'ullah Abi. Madem onların hepsi gitti, gidip bari bizimkilere anlatayım demiş Hayır'ullah Abi. Evet, arkadaşlar.... Böylelikle, bugün Hayır'ullah Abi'nin Noel'i Türkiye'de nasıl yılbaşına taşıdığının hikayesini birlikte geride bıraktık. Bir dahaki sefere sizlerle "Hayir'ullah Abi'nin Helga'yi Bratwurst'dan Sucuğa Geçirişi" hikayesiyle birlikte olacağız. Kib!
Neyse, yine konumuz aşırı hız yaptı. Ama, uzun lafın kısası, demek istediğim şu:
Noel olayının Türkiye'de gerçek zamanında kutlanması ve Noel'in yılbaşıyla karıştırılma geleneğine son verilmesi yeni yıldan tek dileğim. Bunun yetkilisi kimse bana haber verin, gidip konuşup, anlaşıp bu işin kültür elçiliğine falan soyunayım. Böylelikle, her sene Noel'i ve yılbaşını doğru zamanlarda kutlayan örnek Müslüman ve Türk ailelerine Avrupa Uyumluluk ödülünü bizzat kendi ellerimle takdim etmiş olayım da kendime hayat amacı edineyim.

Mutlu Noeller,